DE CE O CASA DIN LEMN?

Durata de execuție redusa, costuri mai mici, izolare fonică și termică, sigură și durabilă, eficiență energetică, eco-friendly și un climat interior sănătos.

Durata de execuție

De ce o casa din lemn? Deoarece construcțiile din lemn nu reduc doar consumul de energie. Durata redusă de intervenție pe șantier aduce, de asemenea, economii în creditarea construcției. În comparație cu o structură “tradițională”, durata medie de execuție este scurtată cu 2 până la 4 luni. Astfel, până la etapa “la roșu” sunt necesare doar câteva zile iar etapele secundare pot începe fără necesitatea de a rezerva un timp de uscare, atât de important pentru sănătatea construcției.

Izolarea termică și fonică

Unul dintre cele mai importante avantaje ale construcțiilor cu structură din lemn sunt performanțele termice, care provin mai ales din îmbinarea armonioasă a lemnului cu izolanți termici, dispuși între elementele structurii. Partea frumoasă a poveștii pe care o spune lemnul este că poate desăvârși fără impedimente chiar și elemente specifice arhitecturii moderne, care sunt adesea definite de mari suprafețe vitrate.

Bine izolată termic, o casă din lemn poate fi, totodată, la fel de eficient izolată fonic, indiferent dacă e vorba de zgomote aeriene sau de impact. Izolantul, dispus în perete între fiecare montant al structurii, absoarbe zgomotele aeriene contribuind la un coeficient sporit de izolare fonică. Pentru zgomotele de impact există o serie de soluții dedicate structurilor din lemn, care răspund cu succes reglementărilor acustice (NRA) și contribuie la eficiența izolării fonice în cazul construcțiilor cu destinație hotelieră sau a imobilelor colective.

De ce o casa din lemn

Lemnul și timpul

John Ruskin (critic de artă și filozof) remarca faptul că pretindem clădirilor noastre două lucruri: “să ne ofere adăpost și […} să ne vorbească – să ne vorbească despre ce ni se pare nouă important și despre ce avem nevoie să ni se reamintească. “ În profanul lumii moderne, odată domolit, lemnul pune în fiecare adăpost amprenta sacră a naturii, oferind rezidenților lui, peste generații, căldura unei obârșii.

Cele mai vechi construcții din lume sunt cel mai adesea construite din lemn: templele japoneze din secolul al VII lea, bisericile norvegiene din secolul al XII lea sau cele din Evul Mediu spun poveștile a generații întregi de rezidenți pentru care au constituit adăpost de-al lungul timpului. În Franța, imobilele “colombages” fac parte din centrele istorice în majoritatea orașelor, iar în zonele de câmpie sau de munte, structura celor mai vechi case este din lemn: “colombages” în Normandie, Alsace, Bretagne sau Paris, grinzi sau lemn rotund în zonele montane. Indiferent de latitudine sau de condițiile climatice, lemnul își demonstrează zilnic în lume capacitatea de a rezista intemperiilor.

Garantie RC Decenala. Lemn certificat FSC.

DE CE O CASĂ DIN LEMN?

DURATĂ DE EXECUȚIE REDUSĂ
ECONOMISIRE ENERGIE PÂNĂ LA 40%
IZOLARE TERMICĂ
IZOLARE FONICĂ
ECO-FRIENDLY
COSTURI REDUSE
STRUCTURI ANTISEISMICE
SOLIDITATE ȘI DURABILITATE
CLIMAT INTERIOR SĂNĂTOS
ARHITECTURĂ MODERNĂ